2010-11-29

Två sorters ljuskort


Idag visar jag upp två olika ljuskort i Cards of Marias blogg.

Jag har pysslat vidare med de läckra julpapprena från Graphic45, och den här gången blev det ett så kallat teljuskort. Jag använde en färdig tag med en tomte på som motiv, ett smidigt sätt att dekorera sin ask. Tyvärr är de arken slutsålda, men det finns många fina papper kvar att inspireras av! Själva kortstommen gjorde jag av Christmas Past Collection - Deck the Halls, och på det sättet fick jag mönstrat på både in- och utsida snabbt och elegant.När man öppnar kortet finns det tepåsar, en tändsticksask och några värmeljus, precis som vanligt.


Banderollen över asken dekorerade jag med samma papper som omslaget, plus en vacker etikett.


Ljuvliga tyllrosor, rosor och deko knoppar. Lite glitterlim gör det extra vintrigt.


Nästa variant jag gjorde innehåller "bara" ljus och godis...:) Här använde jag det vackra tomtepappret från serien Gammal Jul. Den är så julig i sig att man behöver inte så mycket mer dekoration. En bit spets för att hålla ihop kortet, några självhäftande pärlor och sen var framsidan klar! Tack sötaste Ingela för tips och inspiration!


Inuti har jag vikt en ask som jag limmat fast, med plats för 6 värmeljus, och vid sidan har jag satt en remsa av det randiga pappret, som håller fast ett marsipanbröd. Perfekt kort till gottegrisen som gärna sitter och myser med levande ljus! :)


Tack för titten!

1 kommentar:

Elisabet sa...

Superdupersnygga ljuskort!!!
Väldigt vackert papper på det översta.

Och oj, vad jag gillar metalldekosen på julkortet i ett tidigare inlägg!!