2010-11-23

Batteriljushållare och julkalendertags

Idag ska jag visa lite småpyssel man kan göra med sina spillbitar. Först ut är en toapappersrulle som jag målade inuti och på kanterna med lite akrylfärg. Sedan monterade jag en liten kartongbit en liten bit ner i röret och slutligen klädde jag toapappersrullen med lite mönstrat papper från Graphic45, som du hittar hos Cards of Maria. Av en spillbit gorde jag en banderoll som jag sedan dekorerade med en delad tyllros och rhinestones. Voilà - en batterivärmeljusstake! :) Den är INTE lämplig till vanliga värmeljus, men till de batteridrivna funkar den utmärkt. Den stora fördelen är att det är säkert och tryggt när man har barn, djur eller glömska människor (som jag själv...) i sin närhet. Dessutom är den faktiskt ganska mysig, batteriljuset till trots.. vill man inte det ska synas så mycket sätter man bara sin kartongbit längre ner i röret så syns det mindre. Å andra sidan lyser den inte lika mycket heller då...:)


När jag ändå satt och grävde i spillpappershögen passade jag på att stansa ut lite tags av resterna av de ljuvliga papprena från Maja Design. Det börjar vara dags att slå in presenterna i dotterns julkalender, och vad passar bättre än tags i rosa, ljusblått, gult osv? Jag använde svart cardstock, Nero - svart, och satte klisterark på baksidan innan jag stansade ut siffrorna - självhäftande bokstäver i ett ögonblink! Ibland känner jag mig bara så smart :)
Tack för titten!

5 kommentarer:

Maritha sa...

Vilken fin ljusstake!

Nackdelen med 4 barn- såhär års- är att det inte fungerar så bra med paketkalender..

Cornelia sa...

Supersöt ljusstake! Och nog kan jag förstå att dottern längtar efter de bruna paketen med lila snören...! Skulle jag också gjort, om någon bemödat sej att fixa en julkalender till mej (men jag är ju med i adventskalenderswappen... Tjohej!).

Ha en BRA dag idag!

Pippin sa...

Den ljusstaken blev jättefin. Fina tags du gjort också.
Kram

Mindi sa...

Tänk att en toarulle kan bli så fin? :)

Stor kram
M I N D I
... som kikar in till alla i julswappen :)

Elisabet sa...

Jättesöt ljusstake och mycket bra idé med siffrorna!!