2010-11-08

Ljuskort

Sådär ja, som utlovat på Svensk Scrapbooking så kommer här en liten hemmagjord snabbtutorial på ett ljuskort en tjej hade sett i en tidning. Jag fick se bilden och sen började hjärnan fundera, och sen bigade och klippte och vek jag.. många cardstock tog det innan hjärnan lyckades tänka någorlunda rätt. Men håll till godo, här kommer den!

Utgå från en bit cardstock eller dubbelsidigt mönstrat papper, biten ska vara 14 x 30 cm. Biga sedan enligt mallen nedan:

Börja med att lägga pappret med kortsidan uppåt och biga med kanten på 13, 11, 3 och 1 cm på längden (eller biga på 13 och 11 cm, vänd sedan pappret 180 grader och biga på 13 och 11 cm. Förstår du inte hur jag menar så strunta i det, det viktiga är att den har bigningsstreck enligt ovan!). Lägg det sedan med långsidan uppåt och biga med kanten på 28, 29, 18, 10 och 8 cm.

Klipp sedan bort de gråmarkerade delarna och klipp jack enligt de röda strecken. Nu ska du ha något som ser ut ungefär så här:


Gör ett hål på mitten av den biten som ligger nedåt på bilden. Det är viktigt att du får den mitt i den fyrkantiga rutan. 


För att inte ljuset ska fara runt så gjorde jag en liten "ljuskopp"  av en överbliven bit, jag tog en av de jag klippt bort på kanten. Jag klippte jack i kanten och formade till en lite rundel som jag limmade fast i botten. Efter jag gjort den här asken kom jag på att det är lättare att göra INNAN man sätter ihop asken, därför visar jag bilden redan nu. Mycket lättare att få den i mitten då :)Vik sedan ihop asken så hålet är uppåt. Jag brukar vika i alla bigningarna först och sen sätta ihop asken. 


Limma fat bakstycket också. 


Nu är asken i princip klar!

Sen vad jag ju tvungen att kolla om det funkade också... så jag tog ett dubbelsidigt Maja-papper från Cards of Maria och gjorde min ask av. Bakstycket vek jag ner över asken och sen knöt jag ett band runt.


Så här ser den ut öppen. Jag rekommenderar dock att man använder batteridrivna ljus, men jag hittade inte mina när jag skulle fota så det fick bli ett av dem jag använder till teljuskort. 


Ja, lite detaljer också :)
Blommor och blad punchade med Nellie Snellen punchar samt guldpärla i mitten. Upptäckte att det blev überläckert att stansa i Swiss dot-cardstocken!


Biten jag stansade ut i mitten på asken, för ljuset, blev dekoration på bakstycket...:)


Bandet och bokstavsdiesen ur min egen samling.

Tack för titten!

11 kommentarer:

Michaela Lejonberg sa...

Guu så häftigt det blev!! Duktig du är!!

Cornelia sa...

Kan bara hålla med Michaela! Vad duktig du är!!!
Blev ju superfint!

NHL sa...

Rena ingenjören ju!...och snabbt gick det! Väldigt impad :-)
Jättefint!

Linda Horn sa...

Åååh, jag är oxå imponerad!!! Supersnyggt Annica, tack snälla, snälla!!! Ska genast spara ner mallen, så får vi se när det blir av. Tack än en gång, du är en pärla!!

MaleScrap sa...

Oj, vad fint, vad du är duktig! Det ska jag också prova att göra!
MVH Magnus

Cathrine sa...

Snyggt!
Alltid lika roligt att kika in i din blogg:)

Nickan73a sa...

Tur att människor som du finns!
Sparar mig så mkt hjärntänk ;)
Tack för mallen!

Petra/Trollet sa...

Så superfint, en kanon bra gåbort-present. Tack för tutorialen, här ska testas;)

Anonym sa...

Kanon FINT
Carina

MaleScrap sa...

Hej igen DesignAnnique!
Nu har jag gjort ett ljuskort efter din mall, det var skoj. Jag är nöjd med det. Du får gärna titta på hur det blev.
Hoppas det inte gjorde något att jag länkade till din sida!

http://malescrap.blogspot.com/

MVH Magnus

La Vikinga sa...

Tackar som bugar!

Alltid bra att ha måtten så det är bara att köra!!

Charlotta