2010-11-22

Toppers

Dags för ännu ett litet tips inför jul hos Apidae/Sykompaniet! Så här skriver jag i den bloggen:

Att förpacka godis, tändsticksaskar och liknande i cellofankanistrar är ett snabbt sätt att presentera sin vara snyggt - men ännu snyggare blir det om man sätter på en så kallad topper. Vanligen består en topper av en bit dubbelvikt cardstock (kartong) som man sen dekorerar. 

Börja med att mäta bredden på din kanister. Gör toppern ca 0,5 cm bredare, så är det lättare att få det snyggt. på bilden har jag använt den kanistern som heter 7,5 och har gjort toppern 8 cm bred. Längden på kartongbiten avgör man själv, jag har här valt att göra den dubbelt så lång som den är bred, för att få en kvadratisk topper.


Vik toppern på mitten. 


Prova att det ser bra ut. Jag har också plockat fram några papper från novembers Bandpaket Plus som jag ska dekorera med, och passar på att kolla vilket jag vill ha. 


Jag valde att hålla det enkelt, jag tog en bit mönstrat papper och stämplade med ett par små stämplar ut min privata samling. När toppern var dekorerad la jag den med kanistern mellan de två bitarna och häftade fast den. Färdig!


Jag gjorde en till topper till lika mycket av bilgranarna, men valde här att göra kartongbiten 10 cm lång, det färdiga måttet på toppern blir då 8 x 5 cm, vilket ger ett nättare intryck.Däremot har man mindre plats att dekorera på,


En till variant på topper, den här gången i rosa!


Även vår lilla nyhet, en platt minicellofankanister med bälg i sidorna, kan få en topper! Den är inte så stor vilket gör den perfekt till små godisar osv.


Lite julpiller kanske? Chokladlinser kan man ha mycket kul med.. och som du ser här så behöver man inte alltid sätta på en topper - ett vackert band och en liten etikett kommer man långt med!


Cellofankanistrar och band hittar du hos Apidae/Sykompaniet! Mönstrat papper till bilgranspåsarna kommer från novembers Bandpaket Plus. Stämplar, övriga mönstrade papper och stans till blomman kommer från mina egna samlingar.

Tack för titten!

1 kommentar:

Cornelia sa...

Åh, så mycket fint! Blir otrooooooligt inspirerad av såna här gottegrejor! Kan det bero på att jag är en gottegris???? *S*