2010-12-18

Cards of Marias adventskalender idag

Idag är det min tur att ha hand om utmaningen i Cards of Marias adventskalender! Här kommer det även i min blogg...

Julen är ju en tid när man både äter gott och ger bort gåvor, och ofta kombineras dessa två när man ger bort godis av olika slag. Ibland vill man göra gåvan lite mer personlig och då passar det bra att göra egna godisförpackningar. Min utmaning till er idag är alltså att SKAPA en godisförpackning av något slag, mina inspirationsalster är en ask och en topper till en cellofankanister. Här är inte tanken att ni ska altra någon befintlig ask (som Petra utmanade er att göra den 7 december) utan på något sätt skapa en egen förpackning.


Mitt första inspirationsalster är en ask jag gjorde till Marianne-karameller. Själva lådan konstruerade jag själv utifrån en befintlig mall jag hade i samlingarna, det finns massor av askar att välja på ute på nätet. Asken är gjord i grå cardstock och genomgående dekorerad med papper från Maja Designs underbara serie Fröjdefull Jul. Eftersom de är så fina och dekorativa i sig valde jag att inte ha så många andra dekorationer på asken.


Höjden på lådan anpassades för att passa till den söta bården på Maja Design-pappret.


Bandet håller ihop asken så den säkert håller sig stängd. När man knyter upp rosetten kan man öppna ovankanten och ta ut sitt gottis!


På ovansidan stansade jag ut en öppning med en die från Nellie Snellen.


Det som blev över efter utstansningen satte jag på baksidan för att hålla bandet på plats.


Mitt andra inspirationsalster är en lite enklare godisförpackning, perfekt när man ska göra lite fler som ska ges bort. Jag använde det söta snögubbeparet, en gammal CofM-stämpel. Andra snögubber hittar du här. Snögubbarna färglades och monterades på en dubbelvikt bit cardstock som jag dekorerat med en bit papper från Maja Designs serie Vintertid. Sen var det bara att fylla kanistern med godis ( i det här fallet minimashmallows eftersom det ser nästan ut som små snöbollar :))


Hoppas ni blir inspirerade att skapa era egna godisförpackningar! För regler kring utmaningen, kika på inläggen i Cards of Marias blogg!

Band och kanister från Apidae/Sykompaniet.

2 kommentarer:

Skärviknina sa...

Snyggt!

Maiden sa...

Supersnygg ask - å jättefin "topper" :-)
Kram