2010-12-31

After Eight


Idag är det min tur i Cards of Maria-bloggen, och jag visar upp en After Eight-ask jag har gjort tidigare. Så här skriver jag:

Nyårsafton och sista dagen på året.. ett nytt år är på väg, och vi är nog många som ska fira med vänner, släktingar och andra... om man inte har festen hemma hos sig utan är bortbjuden känns det oftast bäst att ha en liten present med sig. Tidigare i höstas skulle vi fira svärfars födelsedags, och jag snodde snabbt ihop ett omslag till en stor After Eight-ask till den dagen. Det var så snabbt och enkelt så jag tänkte det passar bra så här i sista minuten på nyårsafton också, det tog inte lång stund alls att göra den!


För att göra det enkelt för mig utnyttjade jag pappret maximalt, och behövde inte så mycket andra dekorationer. Jag har använt papprena Mina Vänner; Paula nr1 och Mina Vänner; Paula nr6 från Maja Designs Mina Vänner. Genom att välja två papper från samma serie har jag automatmatchat dem - himla smidigt :)

Jag började med att fästa Mina Vänner; Paula nr6 runt hela asken, dock inte på kortsidorna. Sedan skar jag en bred remsa av Mina Vänner; Paula nr1 och satte runt asken. Därefter kom pillejobbet, jag klippte ut en av blommorna på Mina Vänner; Paula nr1 och fäste på asken, likaså skar jag ut textbiten och fäst på distanskuddar över spetsen jag satte på långsidan. Kortsidorna, dvs kanterna på de utdragbara askarna, fick sedan en ruta av Mina Vänner; Paula nr6 för att hålla ihop det hela.Blommorna fick ett lager 3D-lack för att få dem att poppa upp lite.


Skylten.


Jag fick ju ha ett födelsedagskort med mig den gången också! Gör du asken nu till nyår är det bara att byta ut texten, det passar lika bra med Gott Nytt År som Grattis, Lycka Till eller vad man nu behöver ha på kortet! Dessutom ÄR det himla smidigt att utnyttja ett vansinnigt vackert papper maximalt :)

Kortet har i princip inga dekorationer alls - lite 3D-lack och en utstansad oval gjord med en die från Nellie Snellen.


3D-lack på blommorna.


Tack för titten!

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Jättesnygg ask! Gillar blommorna.

Petra sa...

Gott Nytt År.