2011-05-09

Rundtur i mitt pysselrum!

Jag tänkte bjuda på en liten tur i mitt pysselrum! Som de som hängt med en tid vet så förfogar jag över ett litet kök, och det är perfekt att ha rinnande vatten.. mycket lättare att kladda med färg och saker då :) 

Jag har INTE superstädat på bilderna, liiiite mer ordning än mitt under eller i slutet av ett projekt är det väl men det beror på att fotona togs när jag ganska precis hade städat in det mesta på plats efter julens härjningar. Tanken är att det är ungefär så här det ska se ut mellan projekten.. 

Då börjar vi:

När man kliver in genom dörren och vänder sig direkt åt höger så ser man rummet i sin utsträckning så att säga. Det är ganska smalt, men det funkar.


Kliver man bort till fönstret, vänder sig om och fotar ser det ut så här, med dörren längst bort till vänster i bild. 


Så tar vi rummet del för del, det är väl det som är det intressanta :)

När man kliver in genom dörren finns den gamla spisen kvar rakt fram. Den har vi kopplat ur och lagt en skiva ovanpå (ett garderobshyllplan :)) och vips har jag fått mig en ståarbetsplats. När jag hade ont i ryggen var den underbar... Nu har jag inte använt den så mycket, mestadels beroende på att den varit överbelamrad med allt möjligt, men tanken är att jag ska kunna använda den igen.


Sen kommer diskbänken. Jag fick ett minidiskställ i julklapp ett år, och det är bara sååå perfekt. Här håller jag till med stämpelrengöring och när jag sprayar med mist osv. Jag har en mugg för skumpenslar, trasor, embossingfönen (med nedräkningstimer...), hårspray (till fixering - luktar godare än fixativ!), mister osv lätt till hand.  


Ytterligare ett snäpp åt sidan, och här har jag en minibyrå med mina monterade stämplar (som ska demonteras Real Soon Snart, dvs vilket årtusende som helst) och ovanpå den en låda med 8x8-cardstock. På skåpsluckorna tejpar jag upp intressanta tävlingar och utmaningar, ett smidigt sätt att snabbt ha koll. I de två överskåpen har jag allt möjligt jox, dels Y's pärlor och sånt och dels saker att altra, ramar, tjock kartong och en del sånt, och i det skåpet som syns på bilden bor dessutom en del av mina stansar, bla Martha-stansarna på bottenplanet och en trappa upp står mina lådor med stämplar.


Arbetsytan är ca 180 x 60 cm och längst till vänster har jag cardstockspill i stora plastkuvert. på vänterkanten har jag också zippisar, bandsnuttar i en korg, lite blandat småkraft och en låda med mina mest använda fluid chalks plus handtaget till min Silent Setter (som jag använder för att banka det mesta med :)). Brevid plastkuverten kommer två totar med div klistriga saker, verktyg, pennor osv osv och sen kommer lite skräpuppsamling innan det står en korg med blandade saker i, mestadels nya saker eller något jag fått syn på när jag letat efter annat och får en idé av. Ovanför dem sitter en list för alla mina Stickles (nåja, jag har några till som står på nästa hylla, de fick inte plats...:)) På fortsättningen väggen sitter sen en liten hylla som jag har washitejp, refiller av alla de slag, 3D-lack, halvpärlor-på-flaska osv. Framför den står en burk med en massa nålar nedstuckna i, så jag kommer ihåg att använda dem. Under bordet till vänster finns en byrårad där jag ahr akrylfärger, embossingprylar, dymo, floss och de fluid chalks som inte används så ofta. Till höger står min mappvagn, vanligen med några papper ovanpå som antingen ska sorteras in eller användas till "något speciellt"...


Nu tittar vi upp ovanför bordet. Högst upp till vänster har jag skärmaskinerna (4 st...:)) när jag inte använder just den skärmaskinen. Under dem finns platta blommor i tre Glis-lådor, sen kommer MCP-grejor, torrchalks, pastellkritor och lite annat färgläggningsjox. Underst i första raden står sen tre Glis-lådor med  blommor på stjälk. Nästa hyllsektion innehåller rubons/stickers i översta lådan, nästa innehåller alfabet av olika slag (rubons, stickers, thickers osv) och sen kommer pappersspets, bling, skisser, uppstämplade motiv och lite sånt bra-å-ha. Underst har jag en låda för grejor till tags eftersom jag tänkte passa på att göra div tags till presenter och sånt och en låda med min 6x6-pappersförvaring.


I den biten som bara finns med lite på varje foto har jag en låda för saker med resetema, den är på försök eftersom jag har en del semester- och resebilder att scrappa. Sen har jag en ljuslåda, en korg med hur mycket journalingsaker som helst, lite smålådor med blandade småsaker och längst ner mina kortstommar. 
I nästa radda har jag min förvaring för dekorationer, färgsorterade i små Kassett-byråar som tyvärr inte finns längre. Synd, för de är verkligen super! Längst bort har jag filtband, garn, etiketter, julsaker i två lådor, dies och stansgrejor och självhäftande cardstock + plastark till "fönster". Under hyllan står mina ProMarkerpennor i sin lådförvaring och en korg med aktuella saker att jobba med. I fönstret står en moppe-byrå modell äldre som innehåller saker till maskning, glitter, akrylklossar, häftapparatsgrejor, duttar och lite sånt smått. Ovanpå bor min Double Do XL.


På andra sidan rummet har vi kontorsdelen, där vissa bitar annekterats till pyssel.. det är bara MITT (och dotterns) kontor, så jag behöver inte dela med någon som har åsikter om att hans kontorsgrejor ska få plats :) Y har sin pysselplats här och likaså sin dator, det blev en äldre laptop över när storebror köpte ny, och den räcker gott till Kalle Kunskap och Bolibompa... Ovanför henne står skrivaren och div specialpapper. Och så kontorsgrejor och en lamineringsmaskin...


Y har sina saker i en minibyrå, några lådor och sen ett gäng burkar som hänger på väggen. Arbetsytan är ca 80 x 50, men det räcker faktiskt ganska bra. 


Brevid sitter jag när jag skriver det här.  Datorn får plats, förstås, och den är precis mitt över sittplatsen vid pysselbordet. Första hyllan är kontor, sen har jag min bandförvaring på samma sätt som dekorationsförvaringen. Ovanför det finns chipboard och foam stamps, men det borde jag hitta på någon annan förvaring för, jag använder dem typ.. aldrig. Tyvärr!


Så, det var en liten rundtur, som idag också visas på Svensk Scrapbookings hemsida :)

6 kommentarer:

Gittans Pysselsida sa...

Tack för rundturen....vilken underbar ordning...jag försöker men tyvärr utan att lyckas mer än en stund.
Ha en bra dag// Inga

Karolina/karehed sa...

Wow, vilket härlig pysselrum!
Tack för washitejpen och det fina kortet! :-)

Maria sa...

Vilket jättehärligt pysselrum, jag är nästan grön av avund ;)

Ha det gott!

Eva F sa...

Ja här har man ju varit några gånger, härligt rum är det som du har.
Men du glömde ju det viktigaste :-)
Att du från ditt fönster i rummet ser taket på mitt hus :-)
Kram från Eva

Elisabet sa...

Tack för rundturen!
Längtar själv väldigt mycket efter ett eget pysselrum nu, som kommer att gå i uppfyllelse om några månader då vi ska flytta till min mammas hus.
Får dock inte samma lyx som du, med vatten i rummet :)

Strömstad Scrapbooking sa...

Wow vilket rum du har! Tack för titten och tipset med sidenbanden!