2011-05-08

Gör din egen charm!

Jag tycker det är snyggt att hänga något från undersidan på en rosett, och ibland är det kul med något annat än de vanliga metall-charmsen. Till layouten jag visade i fredags gjorde jag min egen charm, av baksidan på pappret som resten av layouten är gjord av. Ofta är fram- och baksidor färgkoordinerade, vilket gör att man får automatisk färgmatchning. Smidigt värre! :)

Så här gjorde jag:


Först stansade jag ut två cirklar ur baksidan på pappret Engel damask, jag passade in stansen runt ängeln eftersom det var den jag ville ha som motiv. Självklart kan man klippa också, men jag råkade ha en stans som passade perfekt i storlek så jag körde på det. Anledningen till att jag gjorde två cirklar är...


...tråden som jag har som häng-del. Jag vill inte den ska synas på baksidan eftersom charms ibland vänder sig. Om man väljer att montera en liten ring igenom kanten på cirkeln kanske man slipper från det, men jag ville ha det mjuka upphänget det blir med en bit sytråd. Jag kletade en rejäl dutt lim på baksidan av den ena cirkeln, passade in tråden så den satt rakt över huvudet på ängeln och...


...klämde fast den andra cirkeln. Det pös ut lite lim på kanterna men det var bara bra, då visste jag det var lim överallt mellan cirklarna och det var bara att försiktigt torka bort det. Sen fick det torka en bra stund, typ någon timme, för att limmet skulle vara genomtorrt.

Sen var det dags att ge slutfinishen - 3D-effekten! Ett generöst lager 3D-lack, och här var jag smart nog att ha den på en bit skräppapper så jag kunde flytta undan det medan det torkade över natten. Annars hade det inte blivit mer pysslat den dagen :) 


Sen blev det så här! Den krackelerade lite i mitten och blev lite suddig, men det beror förmodligen på att det var så tjockt och relativt stort lager med lack. Jag hade inte tid att lägga på det i omgångar, annars hade jag gjort det och då tror jag det hade blivit lite bättre. Försök pågår så ni kommer säkerligen få se mer av mina hemgjorda charms framöver! :)

2 kommentarer:

Maria sa...

Vilken superbra idé.
Jag ska genast testa och göra egna.

Gittans Pysselsida sa...

Vilken bra ide!! Tack för tipset!
Ha en skön söndag//Inga