2011-05-18

Boklista och minikort

Idag har jag visat ett sätt man kan använda pappret Fancy Pants HT Cards från Fancy Pants i Scrapdrakens blogg när jag är stand-in för DT Nita. Mönstret består av rutor som nog är tänkt att användas till journaling när man scrappar, men det finns även andra sätt att använda dem! Först ut är ett litet block jag gjorde till min dotter, hon har precis lärt sig läsa och för att stimulera läsandet har jag utlovat en liten belöning var 5:e bok hon läser. Och det ska vara "riktiga" böcker, inte bara Pixiböcker. Däremot går det bra med de som heter Lättlästa och som är för barn som precis lärt sig läsa, i alla fall än så länge :) Som framsida använde jag en av rutorna. Texten är gjord med Tiny Type Stickers Brown. Utsidan är medvetet hållet enkelt, för att den ska kunna hänga med och inte bli skadad i hanteringen i ett barnrum.


Inuti har jag skrivit ut små blad där vi vi skriver upp alla böcker hon läser. 


Baksidan är ytterligare en av rutorna från pappret. På det viset får jag snygg färgmatchning hela vägen!


Sen använde jag dem även till snabba små minikort! Eftersom de har så fina mönster behövs det inte så mycket mer än några enkla dekorationer. På samtliga har jag stämplat ordet tack med stämplar ur min egen samling. 


Första kortet fick några lila halvpärlor


Andra kortet fick en liten blomma jag satte fast under fågelns näbb. Just den här kommer ur egen samling men likadana blommor i andra färgställningar hittar ni under Övriga Blommor m. stjälk.


 Gröna halvpärlor på rad på tredje kortet.


Och på fjärde kortet blev det både halvpärlor och bling.


(För den som undrar är halvpärlor ett UTMÄRKT sätt att dölja att det kommit färg i underkanten på stämplarna...:))

Tack för titten!

4 kommentarer:

NHL sa...

Snyyyyyyyyggt!

Tiggy sa...

Vad söta alster och smart med bokjournalen! Jag minns än idag hur kul jag tyckte det var när jag började lära mig läsa. Sen slukade jag massvis med läsböcker under sommaren.

Päivi sa...

Härliga minikort!

Du, det slog mig häromdagen att min alldeles alldeles första vinst i en tävling sponsrade Apidae/Sykompaniet :o) Det är nog närmare 1 ½ år sedan när jag vann en utmaning hos Kort i Fokus :o) Jag kommer ihåg hur glad jag var för vinsten var superfin! :o)

Ha det bäst!

sari sa...

Ååh, så söta kort du gjort! helt bedårande!