2011-07-31

Inspiration till October Stamps månadstävling!

Jepp, jag petade ihop ett inspirationsinlägg så här i sista minuten i October Stamps blogg... De två tidigare har varit lite mer rena i linjerna, och det var inte den här på samma sätt. Jag körde istället lite steampunkinspirerat för att visa hur man kan lägga till delar utan att tappa skissen för det. Så här ser skissen ut:


Dekorationen på vänster sida blev en hel grupp av dekorationer och som flöt ut lite. Titeln blev längre och gick upp på bandet och tillsammans med klockor stämplade över bandet och direkt på layouten blev den den nedre dekorationen och den löst stämplade klockan den övre till höger. Jag la till några lager papper för att binda ihop layouten men jag tror nog man ganska tydligt kan se skissen när man tittar på layouten!


Eller vad säger ni?
Papper från Graphic45 (blandade serier), chippisar och bokstavsstickers från gömmorna och klockdelar från klockor som jag och Joanna på October Stamps slaktade när hon var här :) Många av stämplarna från October Stamps passar så himla bra till den här stilen, så här fick jag min chans att leka loss :)

Klockan jag använde för att stämpla på layouten kommer från stämpeln Gentlemen. Jag tycker om stämplar som kan användas på flera sätt, och just Gentlemen är mycket användbar på det sättet eftersom den har tre "delar" som dels kan användas som en hel stämpel och dels för sig själv.


Stämpeln Mannequin #1 fick göra tjänst flera gånger, dels svagare på själva layouten och dels stämplad på ett separat papper, utklippt och monterad med 3D-kuddar. Klockdelarna fick gå in lite över foton och stämplade grejor för att göra det lite mer spännande.


Bokstäverna fick en extra dutt av kopparfärgad metallisk stämpelfärg, ett sätt att göra dem mer "metalliska". Jag använder ofta den gröna dynan eftersom den ger en lite ärgig effekt, men här passade det inte utan jag valde koppar istället. metallspiralen vrängdes lite hit och dit innan jag fäste den med lim. Det sitter inte jättehårt fast, men Scrappy Glue är tillräckligt flexibelt för att hålla den tillräckligt bra på plats.


"Bandet" stämplade jag med Ruler på cardstock upprepade gånger efter varandra för att få ett band. Jag stämplade också med klockan från Gentlemen på flera ställen, både över och under bandet.


Tack för titten!

6 kommentarer:

Maiden sa...

Superläckert!
Jag hade ju åxå tänkt göra en layotu efter din fina skiss men... Tiden räckte visst inte till! :-(
Ha det bäst!
Kram

Mia sa...

Vilken superläcker LO! Snyggt! Kram Mia.

Petra sa...

Kanonsnygg!

snojbi sa...

Supersnyggt

Tootsie sa...

Så snygg, vännen :D
Kram
Maria

Ritva sa...

Jättesnyggt!