Jag blev uttagen till att testa Dr Oetkers Pizza Tradizionale. Just nu står den i ugnen... Så här långt ser det lovande ut, innehållet i förpackningen skulle till och med kunna motsvara bilden i färdiglagat skick. Pizzan är något mindre men tjockare än den sorten jag brukar köpa, så vi får se hur det blir. Om 10 minuter piper klockan och pizzan ska plockas ut... då kommer jag se hur den lever upp till förväntningarna!
På väg hem från affären funderade jag kring just frysta pizzor. Vi köper inte så ofta frusna pizzor, vi köper faktiskt sällan pizzeria-pizza heller.. vanligen bakar vi (nåja, D bakar pizzan :)) själva, det går ganska snabbt och framför allt är det gott. Men det ÄR bekvämare med färdigt! Om man då tittar på pizzeria-pizza versus frusen pizza så har båda sina fördelar. Jag bor ju i en större stad och hemkörning finns på var och varannan pizzeria, det går ganska snabbt och man får en varm och (förhoppningsvis) god pizza hem till sin dörr. Nackdelen är priset. Jämför man då med en frusen pizza så ska denna släpas hem (vilket iofs kan göras i god tid) och förvaras i frysen för att sedan gräddas i ugn. I vår familj på fem personer med olika tycke och smak innebär det vanligen att vi får äta i omgångar, vilket är en nackdel. Tidsåtgången totalt är ungefär densamma som att vänta på utkörningspizza, men priset blir vanligen mycket lägre. Å andra sidan kan man inte välja mellan lika många varianter när det gäller frysta pizzor, vilket kan ses som en nackdel. Det kan också vara en fördel eftersom det minimerar beslutsångesten och diskussionerna om vem som äter vad, när, hur och varför. På det hela taget har frysta pizzor klart sin plats i vår frys, då och då, som snabbmat när man är själv, för att serveras i slicar till en soppa när det är snabbkvällsmat på gång osv. Återstår att se om Pizza Traditionale tar över platsen i vår frys från vår tidigare favorit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar