2010-09-30

Julkort till Svensk Scrapbookings utmaning i september, del 1

Septembers julkortsutmaning på Svensk Scrapbooking handlade om spillpapper.. och jag bestämde mig för att utmana mig lite extra och få undan lite av spillt från förra årets tändsticksaskar. Första tanken var att BARA använda det spillet, men det blev för knepigt. 

Här kommer de första tre korten jag visar (dock inte i den ordning jag gjort dem...)


Här fick jag använt lite av mina gamla brads som jag har liggande också. Lite bling, en blomma, några fern-kvistar och en liten tag, sen var det klart. 


Till detta kort hittade jag en die cut-tag från BG som fick bli underlag för den lilla tomten. God Jul är i textil och kommer från Apidae/Sykompaniet.


Den söta flickan har jag för mig kommer från Bildmålarna, fick låna den av min stämpelkompis Eva. Ett par band från Apidae/Sykompaniets månadspaket för september, och så lite bling förstås.

Tack för titten!

2010-09-29

Tändsticksask och litet tackkort

Jag passade också på att göra en höst- och halloweeninspirerad tändsticksask av septembers Bandpaket PLUS från Apidae/Sykompaniet. Här använde jag ett brett moccaliknande band med löv på. Bandet har en tunn metalltråd i kanterna, men dem drog jag ur för att lättare kunna forma bandet och för att det inte skulle bli så stelt.


Under rosetten sitter en liten spindel :)


Jag har även gjort ett tackkort i miniformat, perfekt att sätta på en blomma eller ett paket. Jag valde att hålla det ganska enkelt för att det vackra pappret skulle komma till sin rätt.


(Cardstock och tändsticksask ur egen samling)

Litet tips om du vill ge bort en tändsticksask - en cellofankanister är PERFEKTA att packa dem i! Eftersom de är som en påse med botten finns det gott om plats för tändsticksasken, och tar du en liten större storlek får du plats med ett par värmeljus också.


2010-09-28

Terés blogcandy!

Även Terés har en blogcandy, och den verkar riktigt spännande!


Nu håller jag bara tummarna för den här också, hade varit superspännande med ett sådant paket när det ska dras igång med nästa 100-alster-utmaning...

Marthes blogcandy

Marthe har blivit DT för The Scrapbook Store och firar det med en blogcandy.


Jag hoppas på att vinna, gör inte du det?

Påminnelse om Apidae/Sykompaniets tävling!

D har väl inte missat Apidae/Sykompaniets ATC-tävling? Mer om det kan du läsa HÄR!

Som inspiration bjuder jag idag på ytterligare fyra ATC'er, den här gången skapade med de nya nostalgistickersarna. De är inte bara användbara till kort - de är underbara till det mesta!




Tack för titten!

Julkort för Cards of Maria

Det blev ett par kombinerade julkort för Cards of Maria och Svensk Scrapbookings utmaning i augusti också.. Jag använde några lite äldre Maja Design-papper från serien Vintertid, en härligt vintrig serie i blåa toner. Snögubben är utklippt från ett av papprena och sen monterad med 3D-Häftkuddar
På mitt andra kort använde jag papper från serien Juletid. De har härligt varma röda toner och passar mycket bra till julkort. I mitten på blomman har jag använt en halvpärla, något som är svårt att vara utan på ett julkort!

 

Brads och blommor från egen samling... det minskar i den men inte med någon större fart :)

2010-09-27

Rosa julkort

Råååsa julkort, även de gjorda till bonusdottern.. och mycket bling gick det åt :)

Första kortet gjorde jag av med lite gnuggisar på också, snögubbarna och granarna har jag haft typ hur länge som helst..


På en bit av pappret var det som en swirl av snöstjärnor, så de fick minsann bling de med.. sen behövdes inte så mycket mer!


Tack för titten!

2010-09-26

Candy hos Peterlina

Mmmmm... är sååå sugen på att få testa Washitejp...


och nu har Peterlina en blogcandy hos sig, så den är jag med på!

Julkort med nostalgistickers

Vi har precis fått in en ny härlig julnyhet hos Apidae/Sykompaniet - nostalgistickers med julmotiv! Med dem blir julkortskapandet en lek, och man får snabbt och lätt till julkort med gammaldags känsla.

Första kortet gjorde jag med den härliga tomten och den söta lilla flickan. Jag har även använt en annan av våra nyheter, det läckra bandet med "broderade" hjärtan och God Jul-text. Bandet är aningen lösvävt och passar mycket bra just kort med lite äldre känsla. Nålen med det röda huvudet finns också i webshopen, under Dekorationsmaterial av många sorter/Dekorativa nålar/Nålar med färgat huvud. Nålen med lövet kommer från ett tidigare Bandpaket PLUS, ibland är det bra att ha lite kvar i sina gömmor! :)


Nästa kort är lite rakare i stilen och här har jag valt att sätta "matta" under stickersen för att framhäva den lite extra. Det behändiga God Jul i textil hittar du i JUL-LÅDAN, ett smidig sätt att få ditt God Jul med lite stil. Jag delade på orden med en liten sax - det är superlätt! De gröna banden kommer från september månads bandpaket, ett smart sätt att fylla på förråden av band.


(Papper, blommor, bling och brads ur egen samling)

Kom också ihåg att beställa kuvert och cellofanpåsar till dina julkort - rätt vad det är så är det dags att skicka dem och då är det skönt att ha dem hemma.

2010-09-25

Höstiga kort

Jag har gjort några kort med materialet som ingick i september månads bandpaket PLUS hos Apidae/Sykompaniet, dvs det paketet som utöver band innehåller även papper och dekorationer. Denna månaden gick paketet i höstfärger (och lite halloween - det är ju så kul! :)), och jag gjorde några höstiga tack-kort.

Första kortet fick en bit av det lite bredare satinbandet som följde med i paketet som dekoration, jag knöt en enkel knut på det. För att det skulle ligga stilla använde jag en smal remsa dubbelhäftande tejp under bandet.


Några små knappar fick bli dekoration.


Nästa tackkort fick även det ett band från paketet på sig. Upplägget är det samma som på första kortet men de blir ändå olika eftersom de har olika bakgrundspapper.


Av de höstiga löven skapade jag en blomma som fick mitt av en knapp.


Det blev även ett enkelt grattiskort med höstig känsla. Jag har stämplat på baksidan av ett av papprena, det ger lite annan känsla än att använda cardstock som underlag.


(cardstock, scrappers floss, utstansade bokstäver och stämpel ur egen samling)

Du har väl sett att vi har både kuvert och cellofanpåsar i webshopen, de funkar lika bra båda två att skicka kort i! På cellofanpåsarna bör man använda självhäftande frimärken för att de ska sitta riktigt bra, och adressen skriver man lättast på en självhäftande etikett.

2010-09-24

HUUUUUUUNDRAAAAAA!

Jag har gjort 100 alster! De sista 8 blev julklappsetiketter, för jag var "tvungen" att bli klar tills.. nu, ungefär. Vi ska till Stämpelgården och jag har sedan förra lördagen haft ett akut behov av Nellie Snellens dies :) Dessutom ska jag köpa mer lim och en flaska Stickles Frosted Lace.

Och senast om 2,5 veckor startar nästa 100-race, och då ska jag göra en massa julklappar tänkte jag... Smart va? :)

Tändsticksask med ljus

Här har jag gjort en snabb, enkel men väldigt effektfull liten gå-bort-present inför julen för Cards of Maria-bloggen. Jag har stämplat den snirkliga God Julen på en servett och smält fast på ljuset. Tändsticksasken klädde jag med Scrap Gran Blå, stansade ut en snöstjärna och satte en Ljusblå Pearl i mitten. Snöstjärnorna på pappret fick också Ljusblå Pearls lite här och där.




Tack för titten!

2010-09-23

Julkorten är klara!

Då har jag nått mina 50-julkort-innan-jag-får-köpa-julpapper! Passar ju perfekt att jag har fått mitt DT-paket med julpapper idag :) Dessutom betyder det att jag bara har 8 alster kvar på min 100-utmaning, så det finns hopp om lördagen, det kanske kan bli lite shopping då! Får väl göra några snabba tags och ATC'er i morgon :)

Mer ATC

Jag gjorde ytterligare några ATC'er till Apidae/Sykompaniets tävling den här månaden.. ett utmärkt sätt att testa nya tekniker! Så här blev nästa tre i serien:


Visst hänger du på?!?

2010-09-22

I rymden finns inga känslor

Idag har jag varit med jobbet på bio, och vi såg I rymden finns inga känslor. En film jag varmt kan rekommendera, även om slutet var aningen hollywoodifierat... Bill Skarsgård som Simon är på det hela taget klockren, jag kände igen så otroligt mycket från de brukare jag möter på jobbet.

Sen blev det lite komiskt ibland när jag och mina arbetskamrater inte alltid skrattade på samma ställen som alla andra, vi fick ett par skrattattacker som jag inte är säker på att de andra begrep, men det var bara SÅ rätt :)

Stranden...

För drygt två år sedan tog jag en serie foto på Y när hon lekte på stranden. Det var i början av maj och fortfarande ganska kallt, så det var skönt med tjock jacka och stövlar... tills allt var dyngvått :)

Jag passade på att använda de här fotona till en utmaning på Svensk Scrapbooking, även om jag gjorde en dubbel av den.. första sidan är gjord efter skissen:


Bakgrunden är av cardstock och på den la jag en utklippt cirkel av papper, och sen sprayade jag med blå perfect pearls utmojsad i vatten och rosa glimmermist. Fotona är sedan monterade på 3D-kuddar i olika höjder (2 st) och med fotomatta (1 st), så det blir lite olika.

Sidan två har samma bakgrund men här har jag inte följt skissen, bara försökt få in resten av fotona. 11 foton på en dubbel i 8x8" är inte så illa :) Det kändes viktigt att få med många foton för att få med livet och rörelsen... och stövlarna med vatten i. Även här är fotona lite olika monterade för att få liv och rörelse i det hela.


Tack för titten!

2010-09-21

Syster och bror

Ett lite äldre foto från en jul när lilltjejen och hennes storebror leker med BrioMec, och det är tydligen lika kul för liten och stor. :)

Jag valde att använda somriga Maja Design-papper från Cards of Maria för att visa på att det inte behöver bli somrigt bara för att det är sommarpapper! Jag har valt ett brunt band ur min samling, just det här kommer faktiskt från ett blompaket, för att hålla den lite höstigare/vintrigare känslan levande. 



Bokstavsstickers ur egen samling.

Tack för titten!


2010-09-20

HURRA!

Idag hurrar vi för Erica på 18-årsdagen!

2010-09-19

Bambijul del 2

Fler bambijulkort! 

Här lekte jag med mina spellbinders och rester från div försök att göra ovalerna till de andra julkorten... :)


Och så ett till, och jag kan berätta att jag har ingenting kvar av pappret utan det räckte preciiiiiis till fyra julkort. Och E var supernöjd med sina kort, frågan är om hon lyckas skicka iväg dem eller om hon tänker sitta och klappa på dem hela julen :)


Tack för titten!

Bambijul del 1

Bambi! Ja, bonusdottern kallas så av sina kompisar så när hon hittade det här pappret så föll hon som en fura. Och jag fick göra korten :) Kviststansen som bården är gjord med fick jag av henne i födelsedagspresent, så den var given...


Ett bambijulkort till, fast mer grisrosa :)


Tack för titten!

2010-09-18

Pysseltrötthet

Jepp, pysseltrötthet är min kropp drabbad av, men inte hjärnan.. Har fler idéer men de får vänta, dagens skörd består av sju kort och en tårta, och det får räcka för idag. Och ja, det kommer bilder. Sen. Real Soon Snart :) Och tack tjejer för en härlig pysseldag!

Veckosammanfattning v 12

Här kommer veckosammanfattningslayouten för v 12! Jag hittade ett kul papper i samlingarna (hade som vanligt ingen aning om att jag hade det...:)) och stämplade journalingrutor på det. Tre gröna sammetsbrads, en grön blombrad och band från septembers månadspaket hos Apidae/Sykompaniet..


Ett lite bredare mönstrat band som jag fäst med dubbelhäftande smal tejp (finns också hos Apidae/Sykompaniet ), jag skrynklade det lite medan jag fäste det. Sen satte jag en bit tejp ovanpå det mönstrade och tryckte fast spetsen i det. Jag äääälskar den där pastellfärgade spetsen, finns i flera fina färger!


Tack för titten!

2010-09-17

Såpbubblor

En av sommarens (och förra sommarens, och sommaren innan dets... :)) stora begivenheter är något så enkelt som såpbubblor. Jag hade fått tag i en sort som var riktigt seg och gav stooora bubblor, och många timmars nöje. Naturligtvis hade jag kameran framme vid ett av dessa tillfällen, vi hade precis kommit hem från Norrbotten och det var en lugn och skön lekstund för lilla fröken. Fotona gjorde jag en lekfullt bubblig layout till Cards of Maria med:

De prickiga Maja Designpapprena från Cards of Maria är härligt somriga och lekfulla. Jag valde att stansa ut dem i olika stora cirklar som monterades med olika höga distanskuddar, för en läcker 3D-effekt. Jag använde också en del av nederkantsremsan på pappret, där ordet sommar finns tryckt på flera språk - mycket användbart till alla layouter om sommarens härliga dagar!


Kanterna på cirklarna chalkades för att öka kontrasterna.


Tack för titten!

2010-09-16

Önskelista

Nu närmar sig julen (?) och jag lägger ut min önskelista här. Den kommer uppdateras allt eftersom... Den innehåller ganska blandat eftersom det är till såväl swappar som familjen.
  • Snygg plasttrasmatta till tvättstugan, bredd ca 70-90 cm, längd vet jag inte riktigt, men så det passar vid tvättbänken. Några meter lång kanske, typ 2-3?
    Något i stil med den här från Horredsmattan hade varit snygg tror jag. Eller kanske hellre något i stil med någon av mattorna från by Ylva... *drömmer*  Bambu i grönt kanske, eller en Prick i någon läcker färg... fast Spikensiken i grått är inte så dum heller, den borde passa bra till det andra grå i tvättstugan.. eller så något helt annat :)
  • Stämplar med frukter och bär, helst EZ-monterade eller helt omonterade  
  • Stämplar med lite tuffare motiv och lite manligare motiv, helst EZ-monterade eller helt omonterade 
  • Textstämplar från Forma Hantverk - de som är lite snirkliga och har använts i juni månads utmaning på Kort i Fokus 2008, dvs Tack och Lycka till, jag kan även tänka mig Till brudparet. 
  • Snygga textstämplar av olika slag - både enstaka ord och snitsiga meningar. Det är alltså inte bara Formas som "duger" men just de har jag OCKSÅ förälskat mig i, liknande stil eller helt annorlunda går också bra...:)
  • Thickers av alla slag  
  • QK-die med pepparkaksgris, den heter C-0024-S 
  • QK-die med pusselbitar, den heter REV-0019
  • Diesel QK-alfabet
  • Cocotteskålar (dvs sådana där små som man kan göra typ minisuffléer i :)) De använder sådana i det här receptet. Vi har två vita och vita är nog snyggast så det blir någorlunda enhetligt...
  • Hög vas som passar de underbara buketter som min käre sambo brukar förära mig med ojämna mellanrum
  • Ny matberedare (typ food processor, professorn), den ska ha fin + grov rivskiva, skivarskiva, gärna strimmelskiva (typ pommes frites-stavar) och blandkniv, som minimum.
  • Svart penna som man kan skriva på foton med
  • Mörkröd självhäftande strass/bling (typ Inkidos)
  • Limegrön glimmermist
  • Fluid Chalk Charcoal (stämpeldyna)
  • Örhängen, gärna med lite hängande delar och i färg
  • Alco-inks, vilka färger som helst eftersom jag inte har några :)
  •  
Senast uppdaterad 101127

Jag kan gunga!

Gungeligung! I våras fick y äntligen fason på gungadet, och nu gungas det hela hela tiden... Jag lyckades fånga henne på bild en vårdag när vi var ute och tränade cykling och tog en liten paus vid en lekplats. Journalingspoten med den rosa fågeln på och pappret kommer från samma serie som jag använde till gårdagens layout, tycker de är så härligt våriga i färgerna!


Tack för titten!

2010-09-15

Veckosammanfattning v 22

Här kommer layouten för v 22!


Rubbet kommer ur samlingarna.. lika bra att använda upp så mycket som möjligt :)

Tack för titten!

2010-09-14

Nita

I våras hade vi en DT-träff i Cards of Maria-gänget och det blev många goda skratt, bland annat åt uttrycket "ah, du tänker zå! från en sketch som bla Robert Gustavsson är med i. Det var fantastiskt hur kul vi hade, vilket inte är säkert med den något knäppa humor jag emellanåt har... den dolda journalingen på tagen bakom fotot handlar om just det, och bilden på min (lika knäppa) DT-kollega Nita får symbolisera allt det roliga vi hade den helgen.

Som vanligt är de de fina papprena från Maja Design som kommit till användning, tillsammans med mina favoritalfabetsstickers.


Läckra Ornate Plates från Tim Holtz.


Bokstavsstickers och band ur egen samling.

Tack för titten!

2010-09-13

Veckosammanfattning v 14

Så här såg veckosammanfattningen för vecka 14 ut:


Jag har använt ett av de häftiga svart/vita papprena från Maja Design (hittas med fördel hos Cards of Maria!)

Banden du ser lite bättre på bilden nedan kommer från Apidae/Sykompaniets månadspaket för augusti. Bandpaketet är i form av en prenumeration där man 10 månader om året får ett bandpaket med 10 band i någon färgställning (och jag packade septembers igår - jag blev riktigt nöjd med den läckerbiten!) och i augusti hade vi svart/vitt. Ett riktigt smidigt sätt att få nya läckra band till sin samling. Paketet innehåller band i flera olika bredder och såväl enfärgade som mönstrade band. Även om jag är lite partisk kan jag varmt rekommendera dem :)


Tack för titten!

2010-09-12

OJ!

Ibland blir man förvånad... jag blev lite irriterad för ett tag sedan, jag köpte en tidning som var inpackad i en låda och utanpå var vissa stämplar som de gjorde "reklam" för och som skulle vara med. Inuti lådan var helt andra stämplar. *morr* De var visserligen MINST lika fina, men ändå... det var inte vad jag hade tänkt mig. Jag mailar företaget som ger ut tidningen (i England) och påpekar det här och de lovar skicka "rätt" stämplar till mig. Finns en del konstiga tullregler på vad de får skicka med tidningarna osv, inget jag direkt begriper men så är det tydligen, och skicka dem löst gick visst bra.. Inget händer på flera månader (typ två), och jag mailar igen. Det visar sig att paketet förmodligen försvunnit på vägen och att de stämplarna de hade i lådan var slut, så hon skickar ett annat stämpelpaket plus en liten kompensation för väntetiden. Efter en månad mailar jag igen, mest för att berätta att inget kommit och då hade hon samma dag fått tillbaka brev nr 2 och ingen begrep varför. Detta är i början av augusti... Nytt försök görs och IGÅR kom ett paket i brevlådan. Det hade tydligen varit på Nya Zeeland och valsat runt (Öh? Vad det nu hade DÄR att göra?) men landade nu i min brevlåda, till slut. Och den där "lilla" kompensationen.. tja, så här såg paketet ut:


Härligt paket va!

2010-09-10

Våren i Budapest

Vår... i Budapest! :) Fast det var iofs förra våren, när sambon och jag åkte till Budapest. En morgon gick vi från hotellet ganska tidigt och köpte oss frukost på vägen, och då hade vi den här utsikten till vår måltid!

När jag kikade i mitt DT-paket från Cards of Maria hade de ljuvliga Maja Design-papprena Crea Diem; Må du leva och växa och Crea Diem; Blomstra preciiiis rätt känsla. Både det med den stora blomman och den med de små (i underkant på fotot).


En vit cherry blossom som jag chalkade med rosa på kanten. Under satte jag en metalldekoration, och så lite halvpärlor runt, förstås :) Den underbara spetsen kommer från Apidae/Sykompaniet.


Jag skar ut lite av blomman från mönstret på pappret och lät det gå in över fotot.


Tack för titten!

2010-09-09

ATC-tävling!

Nu är det dags för höstens första tävling hos Apidae/Sykompaniet! Vi vill att du gör minst 4 st ATC'er och mailar in bilden till Apidae/Sykompaniet så har du chansen att vinna ett fint bandpaket.

ATC - vad är det??? Artist Trading Card, ett kort i storlek 89 * 64 mm (3,5" x 2,5"), samma storlek som hockeykort etc. Man skapar sitt kort med valfri teknik, det finns allt från broderade till scrappade ATC'er, via pärlade, lapptäckssydda, gjorda i collageteknik, målade... ja, allt man kan tänka sig. Jag är säker på att det finns ATC'er gjorda i snudd på alla material, jag har sett dem i metall, tyg, papper... Kortet bör inte bli tjockare än att det får plats i en plastficka för samlarbilder, eller i en speciell liten ATC-påse. Runt 5 mm som absolut max är ett bra riktmärke, men de flesta brukar hålla sig under 3 mm. Utöver måtten finns det egentligen bara en viktig regel när det gäller ATC'er - de får inte säljas, bara sparas, ges bort eller bytas!

Jag har skapat fyra ATC'er där jag har provat olika stämpeltekniker, ett roligt sätt att skapa sig ett litet kartotek över roliga saker man kan hitta på.


Ditt bidrag ska skickas till apidae@sykompaniet.se senast den 30 september 2010. Bilden bör inte vara större än 600 pixlar på bredden. Ditt bidrag ska vara skapat till den här tävlingen och får inte delta i någon tävling någon annanstans. Du får gärna visa ditt bidrag i din blogg och berätta om tävlingen. Alla som deltar i tävlingen kommer få ett litet paket med ATC-påsar med i sin nästa beställning.

2010-09-07

Liten sjukling

I våras var en tid med en hel del dagar hemma med liten skrutta... dagarna tillbringades till större delen i soffan, insvept i en fleecefilt (eller flera) medan febern rasade i kroppen. En av dessa dagar lyckades jag fånga Y på bild, när hon ser precis så skruttig ut som hon kände sig.


Det prickiga pappret från Maja Design ledde mina tankar till små sjuklingar, och därför fick det bli en DT-layout till Cards of Maria. Det är nog inte bara min dotter som ofta blir prickig när hon är sjuk... för att göra det lite mer spännande la jag till en bit med ränder och en grön bit med mjukt mönster.


Återigen de läckra bokstavsstickersarna och lite självhäftande halvpärlor - mina favoritdekorationer!


Sammetslöv tillsammans med en vacker ros.


Tack för titten!

2010-09-03

Exploding box

När min svärmor fyllde år för några dagar sedan hade jag gjort en s.k. Exploding box till henne. De vackert somriga Maja Design-papprena från Cards of Maria passade utomförträffligt!


När man lyfter av locket faller sidorna ut och innehållet visar sig.


Tårtan är dekorerad med olika rosor, spets och halvpärlor. Spetsen kommer från Apidae/Sykompaniet.


Utstansade bokstäver på "spröt" gjorda av OH-plast, man kan också använda plasten från tex blomförpackningar.


Även på boxens väggar finns små rosenarrangemang, lämpliga rosor hittar du här och här, till exempel.


Andra sidan.


Och naturligtvis gjorde jag ett matchande kort också! Kortet är gjort efter skissen vi har den här månaden i Cards of Marias blogg.


Det lilla blomsterarrangemanget.


Band ur egen samling, liksom halvpärlor och gula rosor - fast liknande halvpärlor och rosor finns i Cards of Maria-shoppen!

Tack för titten!